Har du drömmar om att starta eget företag? Drömmar om att göra något eget? Har du kanske till och med en idé som du spånat fram men inte kommit till skott med än? Woment är portalen för dig som vill inspireras av andra kvinnliga företagare och entreprenörer. Hitta din inspiration, ditt mod och din motivation genom alla fantastiska historier som Woments kvinnor är med och delar med sig av varje vecka. De har också börjat med en idé en gång, en dröm som de ville förverkliga.

Till att börja med så är ingen född till entreprenör. Utan det är våra attityder och vårt sätt att fungera som formas i den miljö vi lever i och i samspel med andra människor. Vilken framgång du möter beror givetvis på vilket företag du kommer att driva och vilka situationer du kommer hamna i. Är det produkter eller tjänster du vill förmedla? Hur kommer du bedriva din verksamhet? Du kanske kan priskonkurrera mot konkurrenterna genom att arbeta effektivare? Att drömma hjälper dig att vara i verkligheten medan realistiska mål kan se till att du förändrar den. Drivkraft är ett synonymt ord med entreprenörskap. Börja med din egna drivkraft och utgå från den.

Vad är då en entreprenör? Ord som engagemang, handlingskraft och behov av frihet brukar vara drivkrafter som smälter in på en entreprenör. En entreprenör är en person som går mot strömmen och tar sin idé från ord till handling. Entreprenören reflekterar över risker och möjligheter. En entreprenör är ofta rastlös och blir lätt uttråkade av aktiviteter som inte är utmanande nog. En entreprenör är oftast ingen person som vill sitta och titta på men vill heller inte vara den som följer samma fotspår som alla andra. Att vara redo och göra saker och ting bättre genom att fritt dela ut tankar och idéer är ofta synonymt med en entreprenör. Svårt att varva ner, besatthet och ofta gräver ner sig totalt i sitt arbete och vision är andra delar som beskriver en entreprenör. Stämmer det här in på dig? Grattis – då är du en entreprenör!

Det är en vanlig rädsla att vi tror att det är mindre riskfyllt att ha en fast anställning än att vara entreprenör. Men verkligheten är att osäkerheten finns i båda uppläggen. Det man dock ska vara medveten om är att livet som entreprenör är en livsstil. En livsstil som man förhåller sig till både under dygnets arbetstimmar och de timmar som är fritid. Du bär med dig arbetet och tankarna kring det under dygnets alla timmar. Vanligtvis brukar det innebära att du är utanför normen. Men det är precis den motivationen du behöver för att släppa fram entreprenören inom dig.

Källa: Företagande och Almi