Idag vill jag varmt rekommendera Oskarshamns bästa skönhetssalong. Från att ha börjat med fransar och fransförlängningar till att idag arbeta med mer avancerade skönhetsbehandlingar är en otrolig framgångsresa. Det är ett sant nöje att få presentera min hemstads skönhetsdrottning som alltid har ett leende på läpparna och båda fötterna på jorden.

Oskarshamn Beauty & Estetik drivs av Jessica Lundberg. Hon är 29 år, boende i Oskarshamn och är ensamstående mamma till sonen Dewin 2,5 år. Allt började med att Jessica gjorde fransförlängningar och blev certifierad fransstylist. Hon började med en hobbyverksamhet när hon var några månader gången i graviditeten. Men hon har alltid haft drömmen om att utveckla företaget. Idag är hon sedan drygt en månad tillbaka även certifierad för fillersbehandlingar. Hon erbjuder sina kunder olika skönhetsbehandlingar, fransar, fillers och inom kort även plasmapen.

Fransförlängning av Jessica

 

Jessica är uppvuxen i Oskarshamn tillsammans med sin familj. Hon har tre bröder och en syster. Ända sedan tonåren har hon haft ett brinnande intresse för skönhet och drömde om att få utveckla sitt intresse till sitt arbete. Hon drog igång sin verksamhet våren 2015 och erbjöd då endast singelfransar. Men efterfrågan var så stor att Jessica snabbt kunde utveckla och våga satsa på sitt egna företag. Hon sade upp sig från sin tjänst som cafébiträde sedan tio år tillbaka.

 ”Mest fart fick mitt företag lustigt nog under min mammaledighet.”

Det som driver Jessica att är att hon får arbeta med något hon brinner för. Hon älskar att få göra sina kunder nöjda och fina samt att de är så tacksamma efter en behandling. Arbetet är även väldigt socialt, vilket Jessica tycker om. Hon är ensam anställd i företaget och har nyligen flyttat till nya lokaler i Oskarshamn. Jessicas framtidsplaner är att få gå på fler utbildningar och utveckla sig. Hon har visioner på att ställa upp i SM för fransar samt eventuellt även inrikta företaget mot Make Up.

Fillers av Jessica

Att vara mamma och driva eget företag är ingenting som skrämmer Jessica. Hon har sonen Dewin boende hos sig mestadels på heltid men lyckas ändå kombinera både familjeliv och sitt företagande. Hon erkänner att det ibland blir många sena kvällar och nätter med att svara på meddelanden kring bokningar, lägga upp scheman och beställa varor. Men hon försöker att hinna med det så gott det går under arbetstid. Det kan dock vara svårt vid vab att hitta nya tider till kunderna i ett redan fullspäckat schema, men oftast brukar Jessica lösa det till det bästa både för kunderna och för hennes egna situation. Att vara förälder och entreprenör tycker Jessica är att hitta en balans mellan familjelivet och arbetet.

Jessica med sonen Dewin

”Att våga och framför allt att inget är omöjligt, bara man vill så kan man!”

Jessicas karriär betyder mycket för henne. Hon säger att hon är en bättre person när hon får arbeta med det hon älskar. Det är också viktigt för henne att fortsätta utvecklas och följa med de trender som råder i hennes bransch och vad kunderna efterfrågar. Framgång för henne är när kunderna är nöjda, det är ett bevis för henne att hon har lyckats. När motgångarna har kommit så har hon analyserat dem och försökt rätta till dem. För henne har det handlat mycket om att göra sina kunder nöjda samt att jobba fram ett förtroende. Hennes styrkor är att hon går genom eld för att nå dit hon vill även om det omvänt kan bli till hennes nackdel och bekostnad av den egna hälsan. Dock brinner hon så mycket för sitt företag och kundkontakten att hon försöker omvandla allt som sker och bygga upp sin inre styrka till de perioder som känns tyngre. Men hon ser egentligen inga nackdelar med att driva eget företag utan hon lever efter devisen att det blir vad hon gör det till.

”Jag ser ljust på min framtida karriär! Att alltid hålla sig uppdaterad kring nyheter på marknaden och erbjuda kunder det senaste.”

 

Jessica Lundberg

I sin vardag inspireras Jessica av drivna människor som stöttar och knuffar i rätt riktning. Hon tycker det är viktigt att sända ut till andra kvinnor att man ska göra det man blir glad av. Att våga ta klivet och göra det man mår bra av för då mår även omgivningen bra. Hon tror också att vi kan inspirera fler kvinnor att vilja starta eget företag genom att påvisa att det går samt stötta och hjälpa varandra. Hon tror att fler kvinnor kommer våga starta eget företag i framtiden. Hon vill tipsa blivande kvinnliga entreprenörer att inte vara rädda för att starta eget företag. Hon menar på att det kan vara motigt i början men att man då ska fortsätta kämpa.

 ”Våga, våga, våga! Brinner du för något så går det!”

 Vill du veta mer om Jessica och hennes arbete så hittar du henne på Instagram.